Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Fáj a feje? Szexeljen!

Létrehozva:

Fotó: Shutterstock

Az orgazmus a migrénre is gyógyír lehet.

A migrénnel és fejfájással küzdő személyek esetében a fájdalomcsillapítóknál és különböző specifikus gyógyszereknél is eredményesebb lehet az orgazmus – derül ki egy, Amanda Elisson professzor által Valentin-napon publikált kutatásából.

Az eredmények azt mutatják, hogy a szerotonin, közismertebb nevén boldogsághormon rendkívül gyors hatásának köszönhetően képes arra, hogy felszámolja a fejfájást és a migrént. A tanulmány szerint a migrénnel élők szervezetében jelentősen alacsonyabb a szerotonin-szint, mint egy átlagember esetében, valamint arra is fény derült, hogy a krónikus fejfájással küzdők 20 százalékkal jobban kívánják a szexuális együttlétet az átlagnál.

A kutatás során egy 47 és egy 61 férfi esetében is bizonyították, hogy az orgazmus után szinte azonnal elmúlt a fájdalom, ami már az ágyba bújás pillanatától kezdve jelentős mértékű csökkenést mutatott. Elisson szerint azonban nem a szex az egyetlen módja a migrén elmulasztásának, az ölelés mellett a magas cukortartalmú ételek és italok, mint a csokoládé, valamint a kávéfogyasztással a szervezetbe kerülő koffein is pozitív hatást fejt ki. 

The Sun

Legnépszerűbb cikkeink