Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Tényi István feljelentette Szájer Józsefet

Létrehozva:

Tényi István kábítószer birtoklása vétség gyanúja miatt jelentette fel Szájer Józsefet a Legfőbb Ügyészségnél.

Tényi az ügyészségnek küldött hosszú, több oldalas indoklásában kifejtette az esetet, mely szerint Szájert Brüsszelben egy orgián kapták, és drogot is találtak nála, méghozzá ecstasy tablettát. Az indoklás további részében Tényi hosszasan idézi Szájer lemondásának okát, és a közleményében leírtakat.

„A Btk. 178. § (1) Aki kábítószert termeszt, előállít, megszerez, tart, az ország területére behoz, onnan kivisz, vagy azon átszállít, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő” – írta Tényi, majd azzal folytatta, hogy az egyes bűncselekmények elkövetése során az elkövetés tárgyául szolgáló kábítószer mennyisége a büntetőjogi felelősségre vonás szempontjából fontos szempont. Ezen kívül leírta azt is, hogy kiskorú esetében milyen szabályok és büntetések érvényesek a kábítószer-birtoklási ügyekben, illetve azt is hozzáteszi, hogy a keresleti és kínálati oldalt sem szabad szem elől téveszteni.

Tényi ezután leírja, hogy a „szóban forgó bűncselekmény mind a megkereső, mind a megkeresett államban büntetendő cselekmény” így a magyar törvényt kell alkalmazni.  

 

Legnépszerűbb cikkeink