Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Házkutatást tartanak Szász János rendező otthonában

Létrehozva:

A gyerekek gépeit is lefoglalták.

Reggel 6 óra óta házkutatás zajlik Szász János rendező otthonában – értesült a hvg.hu. 

A lapnak Szász János ügyvédje,dr. Fülöp Tamás elmondta, hogy a rendőri intézkedés Szász János művészeti tevékenységével kapcsolatos, és még délután fél 2-kor is zajlott. A rendőrök számítógépeket, telefoonokat foglaltak le, köztük a gyerekeknek azokat a számítógépeit is, amelyeken az online oktatásuk zajlik -írták.

A rendőrség a hajnali órákban vonult ki Száz otthonához, amikor az egész család, a gyerekek is otthon voltak -írták.

Az ügyvéd elmondta azt is, hogy a kutatási jegyzőkönyv alapján tudja csak feltételezni, hogy milyen ügyről van szó. „Csakhogy ezzel az a probléma, hogy az a cselekmény, ami a kutatási határozatban szerepel, nem bűncselekmény” – mondta. Másrészt a bűncselekmeny amire hivatkozva a rendőrök megjelentek Szász otthonában,  büntető törvénykönyvben található egyik legenyhébb bűncselekmény, ennek akapján a rendőri intézkedés Fülöp szerint „tökéletesen eltúlzott es indokolatlan”.

Szásznak állítólag egy ismert producerrel van jogi természetű vitája, ez állhat az ügy hátterében. A rendező évek óta dolgozik a magyar orvosok által szétválasztott bangladesi ikerpár történetén, a jogi konfliktus pedig az Index értesülései szerint Szász és egy érintett alapítvány között van.

Nyilatkozott a portálnak dr. Csókay András, az ikreket bravúros műtéttel szétválasztó orvoscsoport vezetője, aki mélységes felháborodásának adott hangot. „Ő és az operatőre ott voltak velünk a huszonhat órás műtét alatt, végigszenvedték ők is azt a borzalmasan nehéz huszonhat órát, és az utána következő napokat. Nagyon örültünk, hogy vállalta a felkérésünket arra, hogy filmet készítsen a műtétről. Nyugodtan írja meg, hogy az orvosok kiállnak mellette.

A hat idegsebész biztosan, és az aneszteziológusok, valamint a műtőszemélyzet is. Úgy tudom, hogy a plasztikai sebészeknek sincs bajuk a filmrendezővel. Ebben a sziámiügyben kiállunk mellette. Istenhit nélkül nem ment volna a sziámi ikrek szétválasztása” – mondta Csókay András az Indexnek

A rendőrség a 24.hu kérdésére azt közölte, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztálya személyes adattal visszaélés és más bűncselekmények gyanúja miatt folytat eljárást, amely keretében házkutatást hajtottak végre. Hozzátették, gyanúsítotti kihallgatás nem történt, és a nyomozás érdekei miatt nem kívánnak bővebb tájékoztatást adni az ügyben.

Advertisement

Legnépszerűbb cikkeink