Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

QAnon Sámán tanúskodna Trump ellen

Létrehozva:

Jacob Chansley és még sokan azzal védekeznek, hogy nem követtek el bűncselekményt, ugyanis a hivatalban lévő elnök utasítására cselekedtek.

A január 6-i capitoliumi ostrom egyik emblematikus karakterévé vált, Jacob Chansley, ismertebb nevén a QAnon Sámán, aki a rendbontást követően nem kapott elnöki kegyelmet a leköszönő amerikai elnöktől, Donald Trumptól. Jacob most ügyvédjén keresztül üzent a szenátusnak, hogy szívesen tanúskodna a Donald Trump ellen indított felelősségre vonási eljárásban.

A február 8-i héten kezdődik majd meg a Donald Trump elleni alkotmányos felelősségre vonási (impeachment) eljárás, ahol Trumpot lázadás szításával fogják vádolni. Demokrata képviselők azt is kilátásba helyezték, hogy a volt elnököt életre szólóan tiltsák el mindenféle tisztség viselésétől – írja a CBS.

A QAnon Sámán az ügyvédjén, Albert Watkinson keresztül üzente meg a szenátoroknak, hogy ha szükségük lenne egy olyan ember vallomására, akit Trump felbujtott, akkor ő áll rendelkezésre. Mellette is sokan védekeznek azzal a Capitolium ostromában résztvevők közül, hogy azért nem követtek el törvénytelenséget, mert mindent a hivatalban lévő elnök, Donald Trump utasítására tettek.

(24.hu)

Legnépszerűbb cikkeink