Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Trump marad a republikánusoknál, nem alapít új pártot

Létrehozva:

Forrás: REUTERS/Rachel Wisniewsk

Ha a vezetés nem is áll mögötte, a szavazók között nagy a támogatottsága.

Donald Trump tanácsadója szerint a volt amerikai elnök nem gondol egy újabb párt megalapítására, és „aktívan részt fog venni” a republikánusok politikájában.

Corey Lewandowski csütörtökön a Fox televíziónak azt mondta: „Nem hiszem, hogy az elnököt érdekelné, hogy szerepet vállaljon egy harmadik pártban”.

Lewandowski – aki Donald Trump 2016-os elnökválasztási kampányát irányította, és a 2020-as kampányban is az egyik legfőbb tanácsadójaként dolgozott – tagadta az amerikai sajtóban megjelent feltételezéseket, amelyek arról szóltak, hogy a tavaly alulmaradt elnök Hazafias Párt néven új politikai csoportot alapítana, amelyet személyesen vezetne, és versenyre kelne jelenlegi pártjával, a republikánusokkal.

„Az elnök továbbra is óriási támogatást élvez a republikánus választópolgárok körében, a kampányszámláján pedig több millió dollár van, amelyet felhasználhat” – fogalmazott a tanácsadó. Corey Lewandowski hozzátette: Donald Trump továbbra is aktívan részt vesz a republikánus jelöltek toborzásában és azon választott képviselők felelősségre vonásában, akik támogatták a demokratákat abban, hogy a volt elnök ellen alkotmányossági vádeljárás (impeachment) induljon a Capitoliumnál január 6-án lezajlott zavargások miatt.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink