Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Menesztette a Pinceszínház igazgatóját Baranyi Krisztina

Létrehozva:

forrás: Soós Péter Wikipedia-oldala

Soós Péter nem szólt a ferencvárosi önkormányzatnak, hogy főállásban tanítani fog az SZFE-n.

Szerződésszegés miatt azonnali hatályú felmondással megszüntette Soós Péter munkaviszonyát Baranyi Krisztina. Ferencváros polgármestere Facebook-oldalán közölte, hogy meneszti a Pinceszínház igazgatóját.

 A kirúgás oka, hogy Soós főállású oktató lesz a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, s erről nem szólt a kerületvezetésnek,

holott ez kötelessége lett volna.  

“Január 16-án a sajtóból értesültünk arról, hogy színházunk, a ferencvárosi Pinceszínház igazgatója főállású oktatónak szerződött a Vidnyánszky-féle SZFE-re. Mivel az előző, fideszes vezetés határozott idejű, 2018-tól 2023-ig tartó vezető állású munkavállalói szerződéssel alkalmazta Soós Pétert, ezért ezen kívüli munkajogviszonyt kizárólag az Önkormányzat előzetes hozzájárulásával létesíthetett volna” – írta a Facebookon Baranyi.

A polgármester szavai szerint Soós Péter elismerte, hogy már 2021. január elsejével szerződése van az SZFE-vel, amiről nem tájékoztatta az önkormányzatot.

“Mivel ehhez nemhogy nem járultunk hozzá, de nem is tudtunk róla, ezért munkaviszonyát a szerződésszegés miatt azonnali hatályú felmondással megszüntettem” – így Baranyi.

Soós Péter korábban egyebek mellett az Űrgammák, a Tűzvonalban és a Hacktion rendezőjeként hívta fel magára a figyelmet.

 

Legnépszerűbb cikkeink