Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Pálinkás József pártja is csatlakozna az ellenzéki összefogáshoz

Létrehozva:

Amennyiben az előválasztás feltételei nem teszik lehetővé az Új Világ Néppárt részvételét, akkor önállóan indulnak a 2022-es országgyűlési választásokon.

Pálinkás József pártja, az Új Világ Néppárt is csatlakozna az ellenzéki összefogás hat pártjához a 2022-es országgyűlési választások előválasztásain – jelentette be a párt.

A párt a közleményében azt írta, nyitottak az összefogás hat pártjával és a kormányváltást akaró civil szervezetekkel való együttműködésre a 2022-es országgyűlési választások előválasztásain. “Az Új Világ Néppárt – tudomásul véve a jogszabályi kényszert és felismerve a politikai felelősséget – vállalja, hogy jelöltjei részt vesznek az előválasztáson. Vállalja, hogy ezzel lemond az önálló listaállítás jogáról. Tesszük ezt azért, hogy ne aprózódjanak szét a változást akarók szavazatai” – írták.

Amennyiben az előválasztás feltételei nem teszik lehetővé az Új Világ Néppárt részvételét, akkor önállóan indul a 2022-es országgyűlési választásokon – közölték. 

Az ellenzéki összefogás hat pártja a Jobbik Magyarországért Mozgalom, a Demokratikus Koalíció, a Lehet Más a Politika, a Magyar Szocialista Párt, a Momentum Mozgalom és a Párbeszéd Magyarországért Párt. Az összefogás december végén jelentette be, hogy  közös listán indul a 2022-es országgyűlési választáson: így mind a 106 körzetben közös jelöltekkel, közös miniszterelnök-jelölttel, közös programmal vesznek részt.

Szanyi Tibor pártja, az ISZOMM, a Mi Hazánk és a Kétfarkú Kutya Párt korábban már úgy nyilatkozott, nem vesznek részt az ellenzéki összefogásban.

Legnépszerűbb cikkeink