Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

CEU-ügy: Pálinkás József kíváncsi rá, van-e az a szint, ami alá nem tud lemenni Varga Judit

Létrehozva:

Keményen nekiment Pálinkás József volt oktatási miniszter Varga Judit jelenlegi igazságügyi miniszternek a CEU kapcsán.

„A felsőoktatási intézmények megfelelő működése végső soron egy ország oktatási rendszerébe vetett bizalom, a felsőoktatási rendszer jó hírnevének a záloga, az annak eredményeként kiállított oklevél pedig ennek a megtestesítője.” Hány nemzetközileg jegyzett oktatója van (volt) a CEU-nak, és hány a Miskolci Egyetem Jogi Karának? Hány külföldi hallgatója van (volt) a CEU-nak, és hány a Miskolci Egyetem Jogi Karának? Ennyit a jó hírnévről. Nem mellesleg elég nagy két „postaláda” van ott a Nádor utcában! Van az a szint, ami alá nem tud menni a miniszter?

– tette fel a kérdést a Facebookon Pálinkás József.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Az MTA volt elnöke az igazságügyi miniszter CEU-ítélettel kapcsolatos nyilatkozatára reagált az MTI-nek. Varga Judit így összegzett az MTI-nek:

„Nem lehet olyan törvényt alkotni, amely a Soros-egyetemet előnyösebb helyzetbe hozza a magyar egyetemeknél. A felsőoktatási intézmények megfelelő működése végső soron egy ország oktatási rendszerébe vetett bizalom, a felsőoktatási rendszer jó hírnevének a záloga, az annak eredményeként kiállított oklevél pedig ennek a megtestesítője. Nem postaláda-egyetemekre van szükség.”

Legnépszerűbb cikkeink