Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Két amerikai nagyvárosban is zavargások voltak az elnöki beiktatást követően  

Létrehozva:

Joe Biden eddig nem kommentálta a portlandi és seattle-i tüntetéseket. 

Chuck Grassley, Iowa republikánus szenátora a Twitteren szólította fel Joe Biden demokrata párti elnököt, hogy ítélje el az elmúlt két nap Portlandben és Seattle-ben beiktatása ellen tartott, zavargásokká fajult tüntetéseket.

„Arra várok, hogy Biden elnök elítélje az elmúlt két nap során elkövetett erőszakot, fosztogatást és gyújtogatást, amelyek Oregon és Washington államban történtek” – fogalmazott Chuck Grassley.

A két amerikai városban csütörtökön rendőrségi jelentések szerint több mint egy tucat embert tartóztattak le, miután Biden-ellenes tüntetők kormányzati épületeket és a Demokrata Párt oregoni épületét is célba vették. A portlandi rendőrség beszámolója szerint

nagyjából 75 ember vonult fel a Demokrata Párt székháza elé és festékkel rongálták meg az épületet, valamint ablakokat törtek be.

Ezt követően egy 150 fős csoport az Egyesült Államok bevándorlási- és vámügyi hivatalának (ICE) helyi épületét vette célba. A tüntetők – akik Biden- és rendőrellenes üzeneteket írtak a tábláikra – ezt az épületet is megrongálták. A hatóság emberei könnygázt használva oszlatták szét a tömeget.

A rendőrség illetékesei nem közölték, hogy kik állnak a tiltakozások mögött. Az eseményekről készült felvételeken az látszik, hogy

a résztvevők többsége fekete ruhát és sisakot viselt.

A portlandi rendőrség beszámolója szerint sokan pajzsokkal és gázálarcokkal is készültek. A tüntetők a „Nem Bident akarjuk, hanem bosszút akarunk” és „Irányíthatatlanok vagyunk” feliratú transzparenseket vittek magukkal.

Joe Biden nem kommentálta a portlandi és seattle-i tüntetéseket. (MTI)

Legnépszerűbb cikkeink