Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Navalnij kiüzent a börtönből, hogy nem lesz öngyilkos

Létrehozva:

Képünk illusztráció - (MTI/EPA/Szergej Ilnyickij)

Biztos, ami biztos.

A Kreml kritikusa, Alekszej Navalnij Moszkva egyik leghírhedtebb börtönéből, a  Matrózkaya Tisinából üzent az embereknek. Az ellenzéki politikus köszönetet mondott támogatóinak és biztosította őket arról, hogy nem áll szándékában öngyilkosságot elkövetni – közölte a The Moscow Times.

“Biztos ami biztos: Nem tervezem sem felakasztani magam, sem felvágni az ereim vagy elvágni a torkom egy éles késsel, és a lépcsőket is nagyon óvatosan használom. Mentálisan és érzelmileg is stabil vagyok” – írta Navalnij az Instagram oldalán

Emelett köszönetet mondott támogatóinak, akik szombaton országszerte az utcára vonulnak, hogy a hatóságok fenyegetései ellenére követeljék szabadon bocsátását. 

Navalnijt a héten egy hónap börtönre ítélték Oroszországban, miután visszatért hazájába németországi lábadozását követően.

Az aktivista továbbra is azzal vádolja Putyint, hogy ő szervezte meg a mérgezést, és azt mondta, hogy a legutóbbi börtönbüntetés-kísérletek politikai indíttatásúak, míg az európai vezetők az ellenzéki vezető szabadon bocsátását követelték.

Legnépszerűbb cikkeink