Connect with us
Szent István Napok

Szent István Napok

Nagyvilág

Utolsó elnöki éjszakáján 143 embernek adott kegyelmet Trump

Létrehozva:

Az utolsó elnöki óráiban Donald Trump jogkörével élve 143 embert részesített elnöki kegyelemben, miközben eddig teljes elnöksége alatt összesen 95 kegyelmet osztott ki. A listán szokás szerint több közvetlen szövetségese szerepel, de hírességek is feltűnnek a listán.

Az egyik leghírhedtebb név a listán az a Steve Bannon, akinek Trump azután adott kegyelmet, hogy a leglelkesebb trumpista szavazókat becsapva több millió dollárt gyűjtött össze a Trump kampányában kulcsszerepet játszó mexikói határfalra, majd magára költötte a pénzt. Mellette a 28 éves börtönbüntetését töltő egykori demokrata politikus, Kwame Kilpatrick, detroit volt polgármestere örülhetett a felmentésnek, akire korrupciós vádak miatt szabtak ki a büntetést.

Ítélet még nem született az ügyében, de máris szabadkártyát kapott Lil Wayne rapper is, akit egy engedély nélkül tartott, aranyozott pisztoly miatt vádoltak meg. Celebek terén az a drogügy miatt életfogytiglanra ítélt Chris Young neve is a listán szerepel, aki miatt Kim Kardashian személyesen lobbizott Trumpnál a Fehér Házban.

A teljes lista a Fehér Ház oldalán tekinthető meg.

(444)

Legnépszerűbb cikkeink