Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Külföldieknek szerzett magyar útlevelet egy bűnbanda 

Létrehozva:

Vádat emeltek ellenük. 

A bűnszövetség 76 külföldinek szerzett magyar útlevelet, két okmányirodai ügyintézőt is megvesztegetve közben – írja a Fővárosi Főügyészség közleménye alapján a  hvg.hu.

A vádirat szerint egy 36 éves férfi még 2015-ben állapodott meg Európai Unión kívüli külföldi emberekkel, hogy pénzért segít senkik az EU és az USA területére bejutni. A vevők olyan okmányokat kaptak, amelyben a saját fényképük és ujjlenyomatuk szerepelt, de honosított magyar állampolgárok adatait tartalmazták.

A vádlottak közül hat emberre kértek letöltendő börtönbüntetést az ügyészek. Az egyik okmányirodai ügyintéző ellen 49 rendbeli hivatali vesztegetés elfogadása, továbbá ellene és a másik ügyintéző ellen hivatalos személyként elkövetett közokirat-hamisítás és bűnszövetségben, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés miatt nyújtottak be vádiratot. Őket 5-től 15 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegeti.

A bűnszövetség tagjai ellen embercsempészés, vesztegetés és közokirat-hamisítás, valamint hamis magánokirat felhasználása a vád tárgya, rájuk letöltendő börtönt kért az ügyészség.

Legnépszerűbb cikkeink