Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Kiderült, mivel vádolja az ügyészség Bige Lászlót

Létrehozva:

Egyebek közt hűtlen kezeléssel és vesztegetés elfogadásával vádolják a kedd reggel őrizetbe vett vállalkozót.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság 2020. december 15-én őrizetbe vette Bige Lászlót, és gyanúsítottként hallgatta ki – erősítette meg az InfoRádiónak Szilágyi László, a megyei főügyészség szóvivője. A Nitrogénművek tulajdonosával több bűncselekmény megalapozott gyanúját közölték, amelyek a következők sorrendben:

  • kétrendbeli, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette
  • egy rendbeli, hamis magánokirat felhasználásának vétsége
  • és egy rendbeli, önálló intézkedésre jogosult személy által üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadásának bűntette.

Az előterjesztés Bige László letartóztatására, illetve bármilyen más kényszerintézkedésre egyelőre még nem érkezett meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészséghez, így a gyanúsítotti vallomás részletei momentán még nem ismerhetők, de erre a hatóságoknak 24 órájuk van. Ennek megtételét követően kell majd az ügyészségnek döntenie arról, hogy tesz-e bármilyen nemű indítványt az ügyben a bíróság felé – írja az InfoRádió.

Sajtóinformációk szerint egy üzleti ellenlábasa tett feljelentést a mágnás ellen, ezt az információt azonban – a nyomozás érdekeire tekintettel – Szilágyi László szóvivő nem kívánta megerősíteni. Ahogyan arról is korainak tartotta nyilatkozni, hogy a Bige László elleni korábbi eljárást, amely már vádemelési szakba került, összevontan kezelik-e majd a mostani üggyel. Annyit azonban a szóvivő elárult: a műtrágya kapcsolja össze az ügyeket – írja a hírrádió portálja.

Legnépszerűbb cikkeink