Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Itt a vád a fideszes Boldog István ellen

Létrehozva:

Hivatali vesztegetés elfogadása és más bűntettek. 

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot Boldog István fideszes országgyűlési képviselő és nyolc társa ellen a Fővárosi Törvényszéken, írja az MTI.

    A KNYF hétfőn azt közölte az MTI-vel, hogy a képviselő mentelmi jogát a legfőbb ügyész indítványára az Országgyűlés felfüggesztette, majd az ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki Boldog Istvánt, aki nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését.

    A Nemzeti Adó- és Vámhatóság Dél-Alföldi Bűnügyi Igazgatóságán indult, majd a Központi Nyomozó Főügyészségre áttett ügyről azt írták, hogy a Boldog Istvánhoz köthető elkövetői kör hivatali helyzetével, befolyásával visszaélve, jogellenesen befolyásolta a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) megyei pályázati eredményeit, majd elérték a kivitelezők irányított kiválasztását is.

    Mindezekért a vállalkozóktól jogtalan anyagi előnyt kértek, és tőlük 2019 májusában 20 millió forintot kaptak.

    A Központi Nyomozó Főügyészség hétfőn kilenc ember ellen emelt vádat, akik közül Boldog István és Fehér Petra – a megyei közgyűlés korábbi alelnöke – közszereplő.

Legnépszerűbb cikkeink