Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Berúgták az ajtót és kimentettek egy embert az égő lakásból

Létrehozva:

A budapesti rendőrfőkapitány kitüntette azt a négy XV. kerületi rendőrt, akik az ajtót berúgva mentettek ki egy férfit a kigyulladt lakásából – írja a police.hu.

A rendőrségre december 20-án 2 óra körül érkezett bejelentés arról, hogy a XV. kerületben, egy Nyírpalota úti társasház 9. emeleti lakásában tűz keletkezett, és már az egész épületben sűrű füst terjeng.

Négy kerületi rendőr a bejelentést követő néhány percen belül a helyszínre érkezett, ahol a 9. emeleti lakás ajtaját zárva találták, azonban onnan fekete füst szivárgott a lépcsőházba.

Mivel a rendőrök jelzésére a lakásból senki sem felelt, az élet és vagyonbiztonság védelme érdekében berúgták az ajtót, és bementek a lángoló lakásba, ahol az előszobában egy földön fekvő férfit találtak. A férfit a járőrök azonnal kivitték a lakásból, majd egészségügyi ellátásra átadták a mentőknek, akik légúti égései miatt kórházba vitték.

Ezt követően a tűzoltók eloltották a tüzet, amelyet a tűzvizsgáló megállapításai szerint emberi mulasztás okozhatott, ezért a XV. Kerületi Rendőrkapitányság gondatlanságból elkövetett közveszély okozása vétség miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

Dr. Terdik Tamás rendőr dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitánya az életmentésért a négy rendőrt 2020. december 28-án elismerésben és jutalomban részesítette.

Legnépszerűbb cikkeink