Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Vargha: Az Információs Hivatalnak nem kellett tudnia Szájer brüsszeli szexpartijáról

Létrehozva:

Fotó: Merész Márton

Vargha szerint egy európai parlamenti képviselő átvilágítása, megfigyelése, követése az Európai Parlament biztonsági szolgálatának a hatásköre.

A Spirit FM vendége volt Vargha Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium polgári hírszerzésért felelős államtitkára, aki egyebek mellett Szájer József brüsszeli botrányáról is beszélt – írja a 24.hu. A polgári hírszerzést végző Információs Hivatal felelősségét firtató kérdésre Vargha azt mondta: nincs szerepe a magyar polgári hírszerzésnek egy európai parlamenti képviselő sem átvilágításában, sem megfigyelésében, sem követésében. Ez nem feladata az Információs Hivatalnak.

Vargha szerint ez az Európai Parlament biztonsági szolgálatának a hatásköre, a magyar polgári hírszerzés akkor illetékes, „ha egy ellenérdekelt szolgálat a magyar külképviseleteket megkörnyékezi”.

Korábban az Információs Hivatalt vezető Bunford Zsolt dandártábornok a parlament nemzetbiztonsági tanácsa előtt elmondta, nincs hatásköre az IH-nak. A magyar kormány több tagja is – például Szijjártó Péter – azt mondta, semmit nem tudtak Szájer József brüsszeli szexpartijáról.

Legnépszerűbb cikkeink