Connect with us
Szent István Napok

Szent István Napok

Magyarország

Kiss Gergely: Benedek Tibor személye, akaratereje, tudása, harcossága megkérdőjelezhetetlenné tette a helyét

Létrehozva:

Még mindig ők a legjobbak.

Total Waterpolo szaklap szavazásán összeállították a sportág top 7-es listáját, ahol helyet kapott Benedek Tibor, Kásás Tamás, Varga Dénes, valamint a ’B’ csapatban Kiss Gergely.

A VLV – magyar férfi vízilabda-válogatott felkereste a vízipólósokat, akik reagáltak a szavazás eredményére.

Kiss Gergely szerint a nyertes nem lehetett más, csakis Benedek Tibor:  „Egyértelmű, hogy a nyertes nem lehetett más, nem az elmúlt 20, hanem 30 év alapján, mint a mi Tibink. Az ő személye, akaratereje, tudása, harcossága megkérdőjelezhetetlenné tette a helyét az élen. Nagyon kevés ember tudna belekötni Kása és Varga Dumi jelölésébe is – és hopp, máris van három magyar… Be kell vallanom: nagyon-nagyon nehéz számomra, hogy ne hét magyart mondjak!” – mondta Kiss.

Varga Dénes azt mondta, olyan pólósok kerültek a csapatba, akik mind inspirálták és hatással voltak rá. „Megtiszteltetés, hogy a szavazatok alapján ilyen társaságba kerülhettem. Külön érdekes, hogy ebben a csapatban, de még a ’B’-ben is, kivétel nélkül mindenki olyan, aki nagy hatással volt rám a pályafutásom során – beleértve a velem egykorúakat is. Az idősebbek különösen sok dologban adtak nekem inspirációt” – mondta Varga.

Kásás Tamás szerint az eredmény azt mutatja, hogy nem felejtették el: „Mindenesetre nem felejtettek e, és ez azt jelzi, hogy a vízilabdás életemben jól csináltam valamit.”

Legnépszerűbb cikkeink