Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Felhősödés, a magasabb területén gyenge havazás jöhet

Létrehozva:

Képünk illusztráció

Reggel mindenhol kisüt a nap, majd délkelet felől felhősödés kezdődik, délutánra az ország nagy részén már borult lesz az ég.

A legtöbb napsütés az északi megyékben és a Tiszántúlon várható – írja a met.hu. Késő délutántól, estétől dél felől nagyon gyenge intenzitású csapadék is érkezik: az Alföldön eső, a Dunántúlon havaseső várható, főként a hegyekben és az Alpokalján vékony hólepel is kialakulhat. Intenzívebb csapadék inkább csak éjszaka lehet. A Dunántúlon néhol megélénkül a délkeleti szél, keletebbre mérsékelt marad a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között alakul. Késő estére -1 és +4 fok közé hűl le mindössze a levegő.

Közben az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) a Facebook-oldalán érdekes adatokat tett közzé az idei tél időjárási viszonyairól. A mostani téli szezonban, mint írják, még nem hűlt -10 fok alá a levegő, a november 22-én Kakucson mért -9,7 fokot decemberben most először sikerült „alulmúlni”, ugyanis hajnalra -10, 4 fokig csökkent a hőmérséklet ezúttal is a Pest megyei településen. Mindenütt fagyos reggelre ébredhettünk, a minimum-hőmérséklet országos átlaga -5 körül alakult.

A szezonunk leghidegebb hajnala azonban nem is tűnik olyan hidegnek, ha a sokéves átlagot is megnézzük – ilyentájt -4 fok körül szokott lenni a minimum.

Csak érdekességképpen: a mai napra vonatkozó rekord -25,2 fok (1996, Szécsény).

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

 

 

Legnépszerűbb cikkeink