Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Tűz volt egy kairói kórházban, többen meghaltak 

Létrehozva:

Képünk illusztráció / Forrás: Pixabay

Az intenzív osztályon pusztítottak a lángok. 

Legalább hét koronavírus-fertőzött életét vesztette, többen megsérültek a kairói kórházban keletkezett tűzben – közölték egyiptomi hivatalos források.

A rendőrség tájékoztatása szerint a lángokat megfékezték, a sérülteket más kórházakba szállították át, az ügyben pedig vizsgálat indult. Az al-Ahrám című napilap értesülése szerint a tüzet feltehetően rövidzárlat okozta.

Júniusban egy alexandriai, májusban pedig szintén egy kairói kórházból jelentettek tüzet, előbbiben heten meghaltak.

Egyiptomban az utóbbi időben megugrott az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma, ezért a kormány újranyitotta a fertőzöttek kezelésére és elkülönítésére korábban létrehozott, majd a járvány első hullámának lecsengése után bezárt egészségügyi létesítményeket.

Pénteken az arab ország egészségügyi minisztériuma 1113 új napi fertőzést és 49 halálesetet jelentett, ez az eddigi legmagasabb napi növekmény.

A járvány kezdete óta Egyiptomból több mint 130 126 igazolt fertőzést és mintegy 7300 halálesetet jelentettek. Szakértők emellett rámutatnak arra, hogy a több mint 100 milliós országban még mindig kevés tesztet végeznek, így a valódi számok vélhetően ennél magasabbak.

 

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink