Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Vitatott rendőri bevetés végén lőttek agyon egy fekete férfit Ohióban

Létrehozva:

Képünk illusztráció/Foto Ben Thornley - Shutterstock

A városban néhány hete is történt hasonló eset.

Agyonlőttek egy afroamerikai férfit Columbusban, rendőri intézkedés közben – írta ki a város polgármestere, Andrew Ginther, közösségi oldalára. A polgármester kérésére felfüggesztették a szolgálatból, és vizsgálat indult ellene.

A columbusi rendőrség szerint a rendőröket egy szomszéd hívta ki, aki arra lett figyelmes, hogy egy férfi hosszabb ideje ült egy autóban, amelynek motorját ki-be kapcsolta. Amikor a rendőrök kiérkeztek, egy nyitott garázst láttak, amelyből egy férfi éppen kijött. Bal kezében mobiltelefon volt, de jobb kezét eldugta. Az egyik rendőr rálőtt a férfira, kórházba szállították, ahol életét vesztette.

A városban néhány hete is történt hasonló eset, akkor a rendőrök egy gyanúsítottat kerestek, és eközben egyikük lelőtte a 23 éves Casey Goodsont. Ő azonban nem a keresett személy volt. Volt nála fegyver, de azt engedéllyel tartotta magánál. Nem volt büntetett előéletű, és vizsgálat sem folyt vele szemben.

Az AP közzétett egy videót, amiben hat másodperc telik el aközött, hogy a férfi kilép a garázsból, és a rendőr meghúzza a ravaszt. A férfi percekig feküdt a földön anélkül, hogy a rendőrök a segítségére siettek volna. A tettes rendőr nem kapcsolta be a testkameráját, ezért hangfelvétel nem készült az esetről, csak a biztonsági kamera rögzítette a képet.

Legnépszerűbb cikkeink