Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Sima angol győzelemmel zárult az első őszi vb-selejtezőnk

Létrehozva:

Képünk illusztráció: A magyar labdarúgó-válogatott edzése a Puskás Arénában 2021. június 14-én | Fotó: MTI / Kovács Tamás

A magyar labdarúgó-válogatott 4-0-ra kikapott a nyári Európa-bajnokságon döntős angol csapattól a Puskás Arénában.

Ezzel a negyedik fordulóban elszenvedte első vereségét a 2022-es katari világbajnokság európai selejtezősorozatában.

Az első félidőben a magyarok csak pillanatokra tudták megtartani a labdát. Ugyanakkor igazán nagy helyzetig a vendégek sem jutottak el, olykor Kane lőtt távolról, nálunk pedig Szoboszlai szabadrúgása jelentett veszély, de gól nem született.

Nem sokkal a fordulást követően Kane lépett ki ziccerben, de közeli lövését Gulácsi még hárította. Az 55. percben viszont már a Leipzig kapusa is tehetetlen volt Sterling közeli lövésével szemben, majd a vendégek negyedóra alatt el is döntötték az összecsapást: előbb Kane fejelt közelről a hálóba, majd Maguire egy szöglet után volt eredményes.

A magyar válogatott szétesett, Kane akár mesterhármassal is zárhatta volna az estét, a hajrában pedig még az általában megbízható Gulácsi is összehozott egy gólt a riválisnak, így alakult ki a 4-0-s végeredmény.

Marco Rossi szövetségi kapitány a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: „Anglia ma este bizonyította, mennyire erős válogatottja van. Az ilyen találkozókon csak akkor van esély, ha az ellenfél rossz napot fog ki, mi pedig mindent hibátlanul csinálunk.”

A szakember kiemelte, a második félidőben sok volt az egyéni hiba, az első gól után pedig kicsit szétesett a gárda.

„Nagyon elégedett vagyok a csapatom teljesítményével. Kezdettől fogva jól küzdöttek a játékosaim, alázattal. Tudtuk, milyen színvonalon kell teljesíteniük, és bár nehéz mérkőzéseken vannak túl, jó produkciót nyújtottak” – nyilatkozta Gareth Southgate, angol szövetségi kapitány.

Az angolok százszázalékos teljesítménnyel vezetik a csoportot, magyarok jelenleg a harmadik helyen állnak. Marco Rossi együttese vasárnap Albániában folytatja szereplését.

Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) egyébként a meccset követően a nemzetközi szövetséghez (FIFA) fordul az ott tapasztalt rasszista szurkolói incidensek miatt. A magyar drukkerek a gólok után műanyag poharakat és egyéb tárgyakat dobáltak a pályára.

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink