Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Trump megkegyelmezett a volt kampánymenedzserének és a veje apjának is

Létrehozva:

Képünk illusztráció/Fotó: Evan El-Amin / Shutterstock

Trump az utóbbi két napban 50 elítéltnek kegyelmezett meg, vagy enyhítette a büntetését.

Donald Trump leköszönő amerikai elnök újabb elítélteknek kegyelmezett meg szerdán, illetve többeknek enyhítette a büntetését. Az újonnan érintett 29 emberrel együtt az elnök az utóbbi két napban 50 elítéltnek kegyelmezett meg, vagy enyhítette a büntetését.

Az újonnan kegyelemben részesülők között található például Paul Manafort, aki először volt kampánymenedzsere a 2016-os választáson, és akit pénzügyi csalásokért, valamint a 2016-os választási kampányba való orosz beavatkozás ügyében folytatott nyomozás során az Egyesült Államok elleni összeesküvésért, hamis tanúzásért és az igazságszolgáltatás akadályoztatásának megkísérléséért hét és fél év börtönbüntetésre ítéltek.

A 70 éves Manafortot májusban a koronavírus-járvány miatt házi őrizetbe helyezték a börtön helyett. A korábbi kampánymenedzser a Twitteren megköszönte Trumpnak, hogy megkegyelmezett neki, és kijelentette: a történelem majd megmutatja, hogy elnökként ő tette a legtöbbet az országért.

A szerdán kegyelmet kapók között van még Charles Kushner tehetős ingatlanmenedzser is, az elnök vejének, Jared Kushnernek az apja, akit évekkel ezelőtt adócsalásért és illegális kampányfinanszírozásért ítéltek el. Trump és az idősebb Kushner már régóta ismerte egymást ingatlanpiaci körökből, gyerekeik 2009-ben házasodtak össze.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink