Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

A magyarok kétharmada szerint hibás döntés volt kiengedni Budaházyt

Létrehozva:

Még a fideszesek többsége szerint sem kellett volna elnöki kegyelmet adni a szélsőjobb fontos emberének.

A magyarok kicsit több mint háromnegyede hallotta, hogy Novák Katalin megkegyelmezett Budaházy Györgynek, akit terrorizmus vádjával ítéltetek börtönbüntetésre, ennek kétharmada szerint hiba volt kiengedni Budaházyt – derül ki a Publicus Intézet kutatásából. A felmérésből azt is megtudjuk, hogy a legtöbben nem az elnöki kegyelem intézményét ítélték el, hanem Budaházy büntetését tartják jogosnak.

A megkérdezettek kisebb része tartja jó döntésnek a szélsőjobboldali figura kiengedését, politikai elköteleződés szerint az ellenzéki érzelműek öt százaléka, a bizonytalanok nyolc, és kormánypárti szavazóknak is csak a negyvenegy százaléka ért egyet a Budaházynak adott elnöki kegyelemmel – ismerteti a Népszava.

További érdekes eredménye a kutatásnak, hogy a magasabb iskolai végzettséggel rendelkező válaszadók szerint Budaházy bebörtönzése mögött nem politikai okok álltak.

(Kiemelt képünkön:Budapest, 2018. szeptember 28. A terrorcselekménnyel és más bűncselekményekkel vádolt Budaházy György (j) újságíróknak nyilatkozik az ellene és társai ellen indult megismételt elsőfokú eljárás első tárgyalása után a Fővárosi Törvényszéken 2018. szeptember 28-án.
MTI Fotó: Bruzák Noémi)

Legnépszerűbb cikkeink