Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

WHO: Ne ölelgessük egymást karácsonykor!

Létrehozva:

Az Egyesült Királyság tiszti főorvosa is azt mondja: ne öleljük meg idős rokonainkat, hogy következő karácsonykor megtehessük.

Eltanácsol a karácsonyi ölelésektől az Egészségügyi Világszervezet (WHO) veszélyhelyzeti igazgatója, mert a testi kapcsolat mellőzése életmentő lehet a koronavírus-járvány miatt, írja az MTI.

Michael Ryant arról kérdezték, hogy az ölelés szoros kontaktusnak számít-e, amelyet az Egyesült Államok egészségügyi ügynöksége általánosan nem javall. Az igazgató válaszában kellemetlennek nevezte, hogy az ölelést mellőzni kell, de mint mondta, létfontosságú, mivel rémisztőek a járvány adatai, különösen az Egyesült Államokban, ahol percenként halnak meg a ragály miatt emberek.

A járvány a legtöbb halálos áldozatot eddig az Egyesült Államokban szedte, már 280 ezer felett van a járvány halottainak száma.

Novemberben Chris Whitty, az Egyesült Királyság tiszti főorvosa is azzal fordult a lakossághoz, hogy tartózkodjanak idén karácsonykor az idős rokonok ölelgetésétől, hogy a következő karácsonykor megölelhessék őket.

Legnépszerűbb cikkeink