Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

A TV2-re nem vonatkoznak a járványügyi korlátozások?

Létrehozva:

Képünk illusztráció/ForrásTV2, Instagram

A Dancing with the Stars zavartalanul folytatódik.

November 11-től különféle korlátozóintézkedésekkel próbálja meg lassítani az Orbán-kormány a járvány terjedését Magyarországon – írta a Médai1.

De hogyan lehetséges, hogy miközben komplett iparágak működését jelentősen befolyásoló kormányzati korlátozó intézkedések vannak érvényben a meglehetősen kedvezőtlen covid adatok mellett, a TV2 szombat este 20 órától, azaz a kijárási tilalom kezdetétől sugárzott Dancing with the Stars (DWTS) című táncos tévéshowjában, mégis viszonylag nagy létszámban lehettek ott emberek, sőt egymáshoz közel még tegnap is?  -írják.

A lap megemlíti,hogy az adás alatt időnként látható volt: a közönség soraiban is ülnek emberek. A kamera időnként láttatta is őket, amikor például Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatójának fia Győrfi Dániel rumbázott -írják.

A Media 1-hez az ügy kapcsán felháborodott olvasói levelek érkeztek, így felkeresték a TV2 Sajtóosztályát, hogy mégis hogyan tudják a showt élőben a kijárási tilalom alatt sugározni, hogyan ülhetnek emberek a nézőközönségben, másrészt hogyan lehetséges az, hogy miközben még néhány fős rendezvények sem tarthatók Magyarországon, a TV2 mégis megszervezhette a zenés-táncos showját, viszonylag nagy számú résztvevő jelenlétében.

Emellett megkérdezték a médiavállalattól,hogy ők miért számítanak kivételnek, milyen jogi eszközök adtak lehetőséget arra, hogy a show folytatódjon.

A TV2 Sajtóosztályától meglehetősen szűkszavú, egy mondatból álló válasz érkezett Media1-hez:

„A TV2 Dancing with the Stars műsora a hatályos előírásoknak megfelelően készül”-írják.

A portál többi kérdésére nem válaszolt a TV2.

Advertisement

Legnépszerűbb cikkeink