Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

Érdekes cég nyerte a BKV buszbérlési tenderét

Létrehozva:

Fotó: Pesti Hírlap archív

A nyertes cég mögött annak a Leisztinger Tamásnak a beosztottjai állnak, aki Tüttő Kata főpolgármester-helyettes élettársa volt korábban. 

Leisztinger Tamás üzletemberhez köthető cégek tűntek fel a BKV buszbérlési tenderén, írja az mfor. A fővárosi cég még április végén írt ki közbeszerzést használt csuklós buszok bérlésére, szám szerint hat darabra. Végül a nyertes a CR-Facilities Vagyongazdálkodó Zrt. lett  342,72 millió forint értékben. A cég körül több furcsaság is van: még nem volt egyéves, amikor megnyerte a tendert, a fő tevékenysége a vagyonkezelés. Valamint a többségi tulajdonosa, a Cratis Ingatlanbefektető Zrt. tulajdonosa offshore hátterű, ciprusi bejegyzésű cég. Úgy hívják, Agrina Holdings, amelynek viszont már van múltja, a 2006-ban alapított cég tisztségviselői között van Sasinszki Ágnes és Temesvári Gábor.

Sasinszki jelenleg is Leisztinger zászlóshajó cégének, az Arago Zrt.-nek vezető tisztségviselője, sőt egy másik ciprusi offshore-cégben, a Hartberg Investmentsben is igazgatói feladatokat lát el. Temesvári Gábor pedig a sajtóban megjelent információk szerint Leisztinger Tamás bányavállalatánál, az Ormosszén Szénkitermelő Zrt.-nél projektvezető, írja az mfor.

Leisztinger és Tüttő Kata városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes egykor élettársak voltak.

Legnépszerűbb cikkeink