Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Enyhít a szigorú törvényeken az Egyesült Arab Emírségek, alkoholt is lehet inni

Létrehozva:

Képünk illusztráció

Szigorúbban büntetik a nőkkel szembeni zaklatást is.

Az Egyesült Arab Emírségek engedélyezi a nem házas párok együttélését, és dekriminalizálta az alkoholt – írja a The Guardian. Az országban élő külföldiek is követhetik a saját hagyományaikat a válás és az öröklés terén, többé nem kell alkalmazkodniuk az iszlám vallásos törvényekhez.

Az ország üzleti és turistaközpontnak számít, kilencszer annyi bevándorló él ott, mint amennyi helyi. Jövőre a világkiállításnak is ők adnak otthont, amire 25 millió látogatót várnak.

„2020 kemény és változatos év volt ennek az országnak, nem is lehetnék boldogabb a törvénymódosítás miatt” – mondta Abdallah Al-kaabi filmrendező. Al-kaabi filmjei érintik a homoszexualitást, és a genderkérdést is, ami tabu témának számít az országban.

Kenneth Roth, a Human Rights Watch igazgatója szerint a nők jogai felé is pozitív lépéseket tett az ország. A változtatások része, hogy ezentúl szigorúbban büntetik a nőkkel szembeni zaklatást.

Bár alkoholt eddig is lehetett vásárolni városi éttermekben és bárokban, eddig egy külön engedély kellett hozzá. Mostantól azok is ihatnak alkoholt, akiknek nincs ilyen engedélyük.

Legnépszerűbb cikkeink