Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Letartóztattak egy madamot

Létrehozva:

Forrás: Shutterstock

Emberkereskedelem miatt tartóztattak le egy 42 éves várbalogi nőt, aki társával együtt prostituáltakat futtatott. A másik, 28 éves nő már tavaly szeptember óta letartóztatásban van.

A Győr-Moson-Sopron megyei nő és társa 2019. április eleje és június 29. napja között anyagi haszonszerzés céljából két kiszolgáltatott helyzetben élő nőt vettek rá prostitúcióra, az egyikőjüket azzal az ígérettel, hogy a bevételből majd fele-fele arányban fognak osztozni, de aztán nem így történt. A prostituáltakat az országon belül több településre, többek között Siófokra és Győrbe elszállították, elszállásolták, illetőleg fényképes hirdetéseket adtak fel a nevükben az egyik erre szakosodott internetes portálon. Ők fogadták a hirdetésben megadott telefonszámra érkező hívásokat, megszervezték a találkozók helyét és idejét, és megegyeztek a vendégekkel a szexuális szolgáltatás jellegében is. Ezt követően felügyelték a szexuális szolgáltatás zavartalan lebonyolítását, majd a szexuális szolgáltatásból befolyt összegeket eltették, azokból csekély összeget bocsátottak a sértettek rendelkezésére.

A két terhelt a prostituáltakat folyamatos kontroll alatt tartotta, mobiltelefonjaikat,
internet-elérhetőségüket elvették, és személyi szabadságuktól is megfosztották úgy, hogy egy siófoki ingatlanba zárták őket.

A törvény a gyanúsítottak terhére róható bűncselekményt 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztéssel bünteti. A gyanúsított letartóztatását egyrészt azért kezdeményezték, mert fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, másrészt attól is megalapozottan tartani lehet, hogy a nő szabadlábra kerülése esetén a bizonyítás eredményét veszélyeztetné, így különösen a büntetőeljárásban részt vevő más személyt, különösen az áldozatokat megfélemlítené vagy befolyásolná.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója a főügyészség indítványával egyetértett, és a nő letartóztatását egy hónapra elrendelte.

Legnépszerűbb cikkeink