Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Maruzsa szerint sikeres volt a védekezés a köznevelési intézményekben

Létrehozva:

A 14 éven aluli fertőzöttek aránya a napi esetszámokban 4–5 százalék környékére süllyedt az elmúlt időszakban, ami Maruzsa Zoltán szerint a sikeres védekezéshez vezethető vissza.

Sikeres a védekezés a köznevelési intézményekben, a meghozott óvintézkedéseknek és a gyors, határozott tanügyi döntéseknek köszönhetően alacsony volt a fertőzések száma szeptemberben – mondta az InfoRádiónak Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára.

Maruzsa Zoltán tájékoztatása szerint a tanévkezdéskor megfigyelt esetszám-emelkedés szeptember végére megállt, illetve csökkenésbe fordult. Vagyis – az Emmi ajánlásával – az intézmények részéről, még augusztusban kidolgozott metódusok, preventív intézkedések sikeresen tartják távol az iskolák döntő többségétől a fertőzést. Mindez összefüggésben állhat azzal a trenddel is, hogy a járvány nem a fiatal korosztályok irányába terjed – tette hozzá a köznevelésért felelős államtitkár, megerősítve az országos tiszti főorvos szavait, miszerint a 14 éven aluli fertőzöttek aránya a napi esetszámokban 4–5 százalék környékére süllyedt az elmúlt időszakban. Vagyis nem az óvódás és általános iskolás korosztály az érintett, ami elsősorban a sikeres védekezésre vezethető vissza.

Legnépszerűbb cikkeink