Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Egyetlen lépésre az EB-től: Bulgária-Magyarország 1-3

Létrehozva:

A magyar labdarúgó-válogatott 3-1-re győzött Bulgária vendégeként az Európa-bajnoki pótselejtező csütörtöki elődöntőjében, így már csak egy mérkőzést kell nyernie az Eb-részvételért.

Marco Rossi szövetségi kapitány a hiányzó Szoboszlai Dominiket a DAC-ban futballozó Kalmár Zsolttal pótolta, aki a 17. percben szögletből adott gólpasszt Willi Orbánnak, majd a 47. percben szabadrúgásból talált be. A meccset a csereként beálló Nikolics Nemanja fejesgólja döntötte el a 75. percben, a végeredményt Georgij Jomov állította be a hajrában. A találkozón Loic Nego becserélésével újoncot is avatott az olasz szakvezető.

A magyar válogatott 45 év után győzte le ismét a bolgár csapatot, idegenben pedig 63 esztendő után sikerült felülmúlnunk riválisunkat.

A nemzeti tizenegy november 12-én a Puskás Arénában a Romániát hazai pályán 2-1-re legyőző Izlandot fogadja az Eb-részvételért, de előtte most vasárnap Belgrádban Szerbia, majd jövő szerdán Moszkvában Oroszország vendége lesz a Nemzetek Ligájában.

Eb-pótselejtező, A divízió, elődöntő:

Bulgária-Magyarország 1-3 (0-1)
Szófia, 2000 néző, v.: Szymon Marciniak (lengyel)
Gólszerzők: Jomov (89.), illetve Orbán (17.), Kalmár (47.), Nikolics (75.)
Sárga lap: Lang (55.), Gazdag (88.)
Bulgária: Ilijev – Cicinho, Terzijev, Bozsikov, Nedjalkov – Karabeljov, Malinov – Karagaren (Deszpodov, 58.), Nedelev, Ivanov (Jomov, 31.) – Krajev (Jankov, 80.).
Magyarország: Gulácsi – Lang, Orbán, Szalai A. – Fiola (Botka, 82.), Sigér, Nagy (Gazdag, 82.), Holender (Nego, 70.) – Kalmár (Hangya, 70.) – Szalai Á., Sallai (Nikolics, 59.).

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink