Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Trump nem hajlandó online vitázni

Létrehozva:

Trump a Fox News-nak adott telefoninterjújában közölte, hogy nem fogja idejét vesztegetni egy virtuális vitán.

Október 15-én vitázott volna egymással a két amerikai elnökjelölt, Donald Trump és Joe Biden, amit azonban a járványra és Trump betegségére való tekintettel online akart megszervezni az elnöki vitákért felelős bizottság. A jelenlegi elnök ma már visszakozott, nevetségesnek tartja az ötletet.

Trump valószínűleg azért is akarja elkerülni ezt a vitát, mert a moderátor, Steve Scully erősen Trump ellenes újságíró. Aggályai vannak a virtuális vita igazságosságával kapcsolatban is: „ott ül az ember egy számítógép mögött és vitatkozzék, ez nevetséges, és azután még a vonalat is elveszik, amikor akarják”.

Biden eleinte ennyit nyilatkozott: „nem tudjuk, hogy az elnök mit fog csinálni, percenként változtatja a véleményét. Felelőtlenség lenne, ha én ezt most kommentálnám”. Kommunikációs menedzsere és kampányának vezetője, Kate Bedingfield azt nyilatkozta, hogy az elnökjelölt bizonyára fog találni módot arra, hogy a szavazók kérdéseire válaszoljon október 15-én – írja a The New York Times. Egyelőre úgy tűnik, hogy a második elnökjelölti vitát eltolják egy héttel, október 22-én rendezik meg.

Advertisement

Legnépszerűbb cikkeink