Connect with us

Nagyvilág

Romániában drámaivá válhat a járványhelyzet

Létrehozva:

Fertőtlenítést végző emberek a Bukarest melletti Henri Coandă nemzetközi repülőtéren. Otopeni, 2020. február 25-e. M.Moira / Shutterstock

Romániában kezdenek elfogyni a járvány elleni hatékony védekezés eszközei, és ha nem hoznak határozott intézkedéseket, akkor a helyzet nemsokára kicsúszik a hatóságok ellenőrzése alól, az orvosoknak pedig maguknak kell majd dönteniük, hogy kit kezelnek és kit nem – közölte Virgil Musta, a temesvári Victor Babes járványkórház főorvosa szerdán.

Romániában megdőlt a koronavírus-járvány valamennyi korábbi rekordja: csaknem háromezerre ugrott a napi esetszám, minden korábbinál több, 82 fertőzött halt meg egy nap alatt, tovább nőtt a kórházi kezelésre szoruló betegek és a súlyos esetek száma.

Az utóbbi 24 órában 2958 embernél diagnosztizálták a koronavírust: ez az előző naphoz hasonlóan több mint 70 százalékkal haladja meg az utóbbi két hét átlagát.

A Romániában számon tartott 25 800 aktív fertőzött közül 8300-at kezelnek kórházban, az intenzív osztályon ápolt súlyos esetek száma 612-re emelkedett.

(MTI)

Advertisement

Legnépszerűbb cikkeink