Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Kérdések, megoldandó problémák kerültek terítékre az orvosi béremeléssel kapcsolatosan

Létrehozva:

Az egészségügyi szakdolgozók is akkora bérfejlesztést akarnak, mint az orvosok, és a másodállás tiltása hatalmas munkaerő-problémákat fog okozni például az otthonápolás területén. 

Csak azért egyezett meg Orbán Viktor az orvosi béremelésről a Magyar Orvosi Kamarával, mert félt, hogy összeomolhat az egész egészségügyi rendszer, mondta Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő, oxiológus az ATV-n, idézi a 24.hu cikke. Kunetz szerint még nincs annyi beteg a rendszerben, hogy ez a félelem indokolt legyen, de a Kásler Miklós irányításával működő rendszerben pillanatok alatt kialakulhat a káosz.

Időközben kiderült, hogy az egészségügyi szakdolgozók is ugyanolyan bérfejlesztést akarnak elérni, mint az orvosok, mert míg ők 4 év alatt 72 százalékos bérnövekedésben részesülnek, az orvosok 3 év alatt 120 százalékosban – és a szakdolgozók alapból kevesebbet keresnek.

Az Egészségügyi Szakdolgozói Kamara pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a másodállás megszüntetése komoly gondokat fog okozni, például az otthonápolásban dolgozók 80 százaléka főállás mellett végzi ezt a tevékenységet.

Legnépszerűbb cikkeink