Connect with us
Szent István Napok

Szent István Napok

Nagyvilág

Turizmus böjt: egy kis Japánt húztak fel Kínában

Létrehozva:

Ha a turista nem megy a desztinációra, a desztináció megy a turistához.

 

A Kuangtung tartománybeli Fosan városában egy 100 méter hosszú útszakaszt alakítottak át úgy, hogy Japán kedvelt turistaközpontjaira emlékeztessen – írja a Qubit a South China Morning Post (SCMP) nyomán.

 

Az Ichiban Streetnek elnevezett utcán a japán feliratok, lámpások és japáncseresznyék elhelyezése mellett még a közlekedési lámpákat, az utcanévtáblákat és a jelzőtáblákat is a Japánban használt formájukba öntötték.

 

Bár a járvány miatt a határokon belül ragadt kínai turisták fájdalmát csökkenteni kívánó utca még meg sem nyitott hivatalosan, a látványos átépítésnek hamar híre ment a közösségi médiában (leginkább a TikTok hazai verzióján, a Douyinon terjedtek a felvételek), így a környékbeliek egyből megrohamozták a helyszínt. „Tavaly voltam Japánban. Most, hogy ezen az utcán sétálok, olyan, mintha újra ott lennék” – mondta egy Kantonból érkező huszonéves férfi az SCMP-nek.

 

A népszerű manga- és animesorozatok (Sailor Moon, InuYasha) karaktereivel díszített utca a két ország kapcsolatáról is sokat elárul. „A kínai fiatalok nagy része odavan a japán kultúráért és dizájnért, ráadásul a Kína és a Nyugat közötti feszültséghez képest értékelni tudjuk a Kína és Japán közötti barátságot” – mondta a lapnak egy kantoni építész.

Persze nem csak néhány ügyesen célzott díszítésről van szó, üzleti szempontból is megéri egy kis külföldet csempészni a belföldi turizmusba.

További részletek a Qubit cikkében.

Legnépszerűbb cikkeink