Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Az Egyesült Államokban meghaladta a hétmilliót az igazolt fertőzöttek száma

Létrehozva:

Pontosan 7 050 317 ember kapta el eddig a vírust és 203 479-en hunytak el. 

Az Egyesült Államok jelenleg a járványtól legjobban szenvedő ország a világban – írja az MTI. Augusztus 31-e óta egymillió új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, és 20 ezerrel nőtt a járvány halálos áldozatainak száma is. A vírus okozta Covid-19-ben és szövődményeiben elhunytak száma éppen a héten haladta meg a 200 ezret.

Az elmúlt napokban elsősorban a nyugati parti és a középnyugati tagállamokban szaporodott meg az újonnan azonosított fertőzöttek száma: Wisconsin, Dél-Dakota, Montana, Utah jelentette a legtöbb vírusfertőzöttet. Péntek éjjeli jelentések szerint a keleti parton, a massachusettsi Boston egyik legnagyobb kórházában alakult ki újabb járványgóc. A kórházban 19 új fertőzést diagnosztizáltak, közülük 11 fertőzött az orvosok és az ápolók közül került ki.

Közben Floridában Ron DeSantis kormányzó pénteken rendeletet hozott arról, hogy feloldja az éttermeket, presszókat és szórakozóhelyeket eddig érintő korlátozásokat az állam egész területén. Ez azt jelenti, hogy teljes kapacitással és minimális társadalmi távolságtartási előírásokkal működhetnek. Az intézkedés ugyanakkor lehetővé teszi a városok és települések vezetőinek, hogy egyes korlátozásokat szükség esetén fenntartsanak, bár az éttermek kapacitásainak 50 százalékánál többet nem tarthatnak zárva. Minden olyan esetben, amikor a koronavírusra hivatkozva vezetnek be részleges korlátozást, írásban kell indokolniuk a döntést.

DeSantis a Florida nyugati partvidékén fekvő St. Petersburg városában tartott pénteki sajtókonferenciáján leszögezte: ezzel a gazdaság újraindításának harmadik szakasza is lezárult. „Ez a döntés nagyon, nagyon fontos a gazdaság egésze számára” – fogalmazott, utalva arra is, hogy a szolgáltatóipart érintő korlátozásokat már korábban feloldották.
Floridát korábban erőteljesen sújtotta a járvány. Több mint 690 ezer fertőzöttet regisztráltak és csaknem 14 ezren haltak meg a fertőzés miatt kialakult szövődményekben.

Legnépszerűbb cikkeink