Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Ösztöndíjprogram keretében dolgozhatnak a minisztériumokban a fiatalok

Létrehozva:

Képünk illusztráció / forrás: Shutterstock

A Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram keretein belül  30 év alatti, diplomás, nyelveket beszélő fiatalok tíz hónapot töltenek el a központi közigazgatásban. Ebből hét hónapot egy, a végzettségüknek megfelelő magyar minisztériumban, hármat pedig külföldön. Az ösztöndíj a belföldi programszakasz idején nettó 250 ezer forint lesz.

A programot működtető Miniszterelnökség tájékoztatása szerint “a kormány kiemelten fontosnak tartja, hogy a magasan képzett és idegen nyelveket beszélő, tehetséges 30 év alatti fiatalok a diplomaszerzés után vonzó karrierlehetőségként tekintsenek a közigazgatásra”. Az ösztöndíjprogrammal pedig arra akarnak lehetőséget biztosítani, hogy a fiatal szakemberek szakmai karrierútjukat a hazai és nemzetközi közigazgatásban szerzett munkatapasztalattal alapozzák meg.

A pályázóknak 30 évesnél fiatalabb magyar állampolgároknak kell lenniük, BA vagy Msc diplomával, és legalább  B2 szintű államilag elismert komplex nyelvvizsga-bizonyítványt is fel kell mutatniuk angol, német vagy francia nyelvből.

Az ösztöndíjat elnyerők 2021. február 1-től 10 hónapos szakmai gyakorlaton vehetnek részt – 7 hónapot belföldön, 3 hónapot pedig külföldön töltenek el –, a program teljes ideje alatt mentor segíti a fejlődésüket. 

A 2021-es ösztöndíjakra 2020. szeptember 15-től jelentkezhetnek az érdeklődök az mkop.hu vagy az osztondijjelentkezes.kormany.hu oldalon.

Legnépszerűbb cikkeink