Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Orbán erős libernyákozással kezdte a hetet

Létrehozva:

Forrás: Orbán Viktor / Facebook

A kormányfő attól tart, hogy az Európai Néppárt koalícióra léphet a zöldekkel, és szurkol Trumpnak.

Terjedelmes publicisztikát írt Orbán Viktor a Magyar Nemzetnek a parlament őszi ülésszakának indítása alkalmából. A miniszterelnök nem csak a bel-, hanem a külpolitikai eseményekre is reagált.

Orbán szerint „a politikai korrektség, vagyis a libernyák doktrína-, beszédmód- és stílusdiktátumok elleni lázadás medre egyre szélesedik. […] de ha sikerül is túljutni a jól megfizetett és óraműpontossággal járőröző libernyák határőrökön, meg kell küzdenünk a mégoly jó szándékú hallgatóság mélyen ülő reflexeivel is”.

A kormányfő ismét szembeállította a magyar kormányt az Európai Unió vezetésével. „Ha a brüsszeli buborékban még nem vallják is be, mi már látjuk, hogy a király meztelen. Itt [Lengyelországban és Magyarországon] volt elegendő erő visszarántani a kereszténydemokraták és konzervatívok európai politikai otthonát, az Európai Néppártot a szakadék széléről” – írta.

Orbán attól tart, hogy mivel Németországban a kereszténydemokraták koalícióra léptek a baloldallal, később az Európai Néppárt is ezt az irányt követi majd. „Közép-Európában azonban nemcsak a jó ízlés lázad föl az efféle perverzió gondolatára, hanem a józan ész is” – tette hozzá. Orbán szerint a liberalizmus és a konzervativizmus a politikai elmélet két ellentétes pozícióját képviselik, és azok, akik a konzervativizmust a liberalizmus nagy ernyője alá akarják betuszkolni, tévednek. Szerinte a két oldal a migráció és az oktatás kérdésében élet-halál harcot vív, és azt írta, „a libernyákok szerint nincs miért félni a nagymértékű bevándorlástól”.

„Mint legutóbb az arab tavasz is bebizonyította, a liberális demokrácia összeomlást és káoszt, több kárt, mint hasznot hozhat magával. Ezért szurkolunk Donald Trump győzelméért is, mert jól ismerjük az amerikai demokrata kormányok morális imperializmusra épülő külpolitikáját. Ha kényszerítve is, de megkóstoltuk. Nem ízlett, nem kérünk repetát” – foglalt állást Orbán.

A miniszterelnök a nemzetközi szervezeteket is élesen bírálta. „A kereszténydemokraták látják, hogy az ilyen szervezetek elkerülhetetlenül hajlamosak az önkényre, hajlanak rule of law-nak hívni, ami pusztán csak rule of blackmail” – mondta.

Legnépszerűbb cikkeink