Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Közel 14 ezer aktív koronavírusos van Magyarországon

Létrehozva:

Budapesten és Pest megyében él az új fertőzöttek többsége.

Hétfőre három újabb krónikus beteg férfi hunyt el, velük együtt 686-ra nőtt a koronavírus magyar áldozatainak száma. Az aktív fertőzöttek száma 13779 főre nőtt, ez több mint a májusi tetőzés hatszorosa.

A mai naptól kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárlóközpontok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is. Ugyancsak a mai naptól 23 óra után a vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket be kell zárni.

Az iskolákban októbertől a tanároknak és a diákoknak csak testhőmérséklet-mérés után lehet belépni. Az Operatív Törzs 186 intézményben döntött a tantermen kívüli, digitális munkarend bevezetéséről, amely 177 esetben egy-egy osztályt, 9 esetben pedig a teljes iskolát érintette.

Május óta nem voltak ennyien kórházban

Jelenleg 463 embert ápolnak kórházban koronavírussal, közülük 35-en vannak lélegeztetőgépen. Ilyen magas számra május óta nem volt példa.

A koronavírus.gov.hu összegzése szerint hétfőre újabb 876 fővel emelkedett a fertőzöttek száma, nagy részük a fővárosban, vagy környékén él. Budapesten 262 új fertőzöttet, Pest megyében 179-et, Győr-Moson-Sopron megyében 80-at azonosítottak az elmúlt napon.

Legnépszerűbb cikkeink