Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Müller Cecília videóüzenetben szólt az iskolásokhoz

Létrehozva:

A fiatalok rendkívül nyitottak, megértik a járványhelyzetben hozott intézkedések jelentőségét, és ezáltal a maguk és mások biztonságát is védik – összegezte az elmúlt időszak tapasztalatait Müller Cecília országos tiszti főorvos a Biztonság Hete Youtube-csatornáján. Az idén már negyedik alkalommal megrendezett – és a szeptember 20-i biztosítási világnappal keretezett – témahét videó filmjeit eddig már több, mint kétmillióan tekintették meg, áll a Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) közleményében.

„Másképp éljük az életünket, mint a járvány előtt. A fiatalok esetében a legfontosabb az, hogy próbáljanak meg egymás iránt, és főképp a családtagjaik iránt nagyobb felelősséget viselni” – szögezte le Müller Cecília a Biztonság Hetén megfogalmazott videóüzeneteiben, amelyek itt és itt elérhetők. Az országos tiszti főorvos a témahét alkalmából megköszönte a pedagógusoknak, hogy az iskolakezdés óta eltelt időszak alatt is már próbálnak egy automatizmust kialakítani a gyerekek körében a rendszeres kézmosás és fertőtlenítés tekintetében. Bízik abban, hogy a meghozott intézkedések betartása esetén normális tanév tud lezajlani.

„Szeretnénk elkerülni, hogy felesleges aggodalmat keltsünk, ugyanakkor nagyon figyeljünk oda ezekre a szabályokra, hogy valóban biztonságos maradjon a környezetünk” – hívta fel a témahét elsődleges célcsoportjának, az iskolás fiataloknak a figyelmét Müller Cecília.

A MABISZ és az ORFK-OBB négy éve indította el a Biztonság Hetét, amelynek keretében szeptember közepén látványos, országos rendezvénysorozattal próbálták a gyerekek érdeklődését felkelteni a biztonság, a balesetmegelőzés lehetőségei iránt.

Legnépszerűbb cikkeink