Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Megindul az egyeztetés az SZFE-n a sztrájkkövetelésekről

Létrehozva:

Kicsit komplikált a sztrájkkövetelések benyújtásának módja, ezt ismertették ma sajtótájékoztatón. Emellett az Alapvető jogok biztosához fordul az SZFE. 

Ma sajtótájékoztatót tartott a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) arról, miben állapodott meg a sztrájkbizottság és az egyetem rektorhelyettese és kancellárja mint munkáltató, írja a hvg.hu. Az SZFE azt követeli, teljesüljenek követelései, különben október 1-jén sztrájkba lép. A munkáltató és a sztrájkbizottság 23-án kezdi meg a megbeszéléseket a követelésekről, majd hét napon át folynak a tárgyalások, és ha nem sikerül megegyezni, megkezdődik a sztrájk. 

Az SZFE előbb az ITM-nek nyújtotta be a sztrájkköveteléseket, de az jelezte, a munkáltatóval kell tárgyalniuk azokról, ezért lesz ilyen a folyamat. A munkáltató fogja a követeléseket a kuratóriumnak továbbítani.

Az SZFE azt is jelezte, az ITM nem hajlandó kommunikálni a hallgatókkal, és az egyetemi autonómia garanciáját sem hajlandó biztosítani – ezért az alapvető jogok biztosához fordulnak, hogy vizsgálja meg a helyzetet, és tegyen lépéseket a visszás helyzet felszámolása érdekében.

Legnépszerűbb cikkeink