Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Újraindítják az oxfordi vakcina tesztelését

Létrehozva:

Lehetséges, hogy nem az oltóanyag számlájára írható az a betegség, amely miatt leállították az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca gyógyszercég koronavírus-vakcinájának tesztelési programját – olvasható a dokumentumban, amelyet szerdán töltött fel honlapjára az Oxfordi Egyetem.

A tesztelés újraindítását már múlt héten bejelentették.

A Covid-19 betegség elleni oltóanyag-jelölt globális tesztjeire való felvételt szeptember 6-án leállították, miután a nagy-britanniai teszt egyik résztvevőjénél súlyos mellékhatások jelentkeztek. Úgy vélték, a betegnél vírusos gerincvelő-gyulladás tünetei léptek fel.

Az idegrendszeri tünetek – többek között az érzékelés megváltozása, a végtagok gyengesége – miatt lefolytatták az AZD1222 vagy ChAdOx1 nCoV-19 elnevezésű vakcinajelölt biztonsági ellenőrzését, ez idő alatt a tesztek szüneteltek – olvasható a dokumentumban.

„Nem valószínű, hogy a tünetek összefüggnek a vakcinával, vagy nincs elégséges bizonyíték arra, hogy ki lehessen jelenteni, a tünetek kapcsolatosak, vagy sem az oltóanyaggal – állapították meg a független vizsgálat után.

A tesztprogramot újraindították Nagy-Britanniában, Brazíliában és a Dél-afrikai Köztársaságban, az Egyesült Államokban azonban még nem.
(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink