Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

 Megpróbálták leszerelni a gázórákat Iványiéknál

Létrehozva:

Azóta önkéntesek őrzik a helyet.

Csütörtökön a szolgáltató munkatársai megpróbálták leszerelni a gázórákat az Iványi Gábor által vezetett Magyar Evangéliumi Testvérközösség (MET) budapesti, Dankó utcai intézményeinél – tudta meg a Magyar Hang Ónodi István gazdasági igazgatótól.

Reggel jelentek meg a szolgáltató munkatársai, hogy leszereljék a két gázórát. Ezt sikerült megakadályozni, ekkor az utcáról akarták elzárni a gázt, de ezt sem engedték, most önkéntesek őrzik a helyszínt – mondta a lapnak Ónodi István.

Hozzátette: a Dankó utcai intézményeknek 30 millió forintos gáztartozása van. Rögtön közösségi gyűjtés indult a megsegítésükre, már érkeznek is az adományok.

Augusztus végén derült ki, hogy az új tanévtől csökkenti, majd teljesen megvonja a kormány a kiegészítő támogatást a Magyar Evangéliumi Testvérközösség iskoláitól.

A lap szerint a MET és a kormány évtizedes harcban állnak azóta, hogy 2011-ben az új egyházügyi törvény megfosztotta a MET-et egyházi státuszától. Iványiék ezért először az Alkotmánybírósághoz, majd a Strasbourgi Emberi Jogi Bírósághoz fordultak, ahol 2017-ben ítéltek meg nekik egymilliárd forintos kártérítést.

Legnépszerűbb cikkeink