Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Nem lesz társelnök az MSZP-ben Mesterházy Attila

Létrehozva:

Érvényes dokumentumot csak Tóth Bertalan jelenlegi elnök és Kunhalmi Ágnes adott le, így a következő két évben ők vezetik majd a pártot.

Nem lesz az MSZP társelnöke Mesterházy Attila. Mesterházy ugyanis nem adta le határidőre azt a listát, hogy megválasztása esetén milyen csapat vezetné az MSZP-t – tudta meg a hvg.hu Szekeres Imrétől, a jelölőbizottság elnökétől. 

A párt a koronavírus-járvány miatt online tartja tisztújító kongresszusát, egy körben szavaznak a társelnökökről és a vezetésről. Ehhez viszont mindenkitől kértek egy olyan zárt listát, ahol a társelnök mellett az elnökhelyettes, az alelnökök és az elnökségi tagok is szerepelnek. Érvényes dokumentumot csak Tóth Bertalan jelenlegi elnök és Kunhalmi Ágnes adott le, így kimondható, hogy a következő két évben ők vezetik majd a pártot.

Az MSZP elnökhelyettese Komjáthi Imre lesz, a két alelnök pedig Gurmai Zita és Hegyi Gyula. Havas Szófia listája nem felelt meg a feltételeknek.

A Pesti Hírlap korábban interjút készített Mesterházy Attilával a társelnöki poszttal kapcsolatban, amit itt olvashat el.

Legnépszerűbb cikkeink