Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Leváltják a borsodi kormányhivatal éléről Demeter Ervint 

Létrehozva:

A leváltott vezető cége állami támogatást kapott nemrég. Utódja fideszes polgármesterjelölt volt Miskolcon, de vesztett – nem hagyják az út szélén.

Szeptember 10-i hatállyal Alakszai Zoltánt nevezi ki a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízottá Orbán Viktor miniszterelnök Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter javaslatára – közölte a Miniszterelnökség csütörtökön az MTI-vel.

Alakszai Zoltán Demeter Ervint váltja majd, aki 2011-től tölti be a posztot.

Demeter Ervin 1988-tól politizál, az MDF-nek fővárosi, majd parlamenti képviselője is volt, később a Fidesz országgyűlési frakciójának volt tagja. Az első Orbán-kormány idején betöltötte a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokért felelős tárca nélküli miniszteri posztot.

Alakszai Zoltán az előző önkormányzati ciklusban Miskolc jegyzője volt, az őszi választásokon a borsodi megyeszékhelyen indult a Fidesz-KDNP jelöltjeként a polgármesteri posztért, de vesztett.

Demeter Ervin cége, a Demetervin Kft. 8 millió forint vissza nem térítendő állami támogatáshoz jutott a Kisfaludy program keretében – írtuk nemrég az Mfor nyomán.

Legnépszerűbb cikkeink