Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Márki-Zay Péter végül kifizette a sérelemdíjat, amiért tömeggyilkosnak nevezte a kormányhivatalnokokat

Létrehozva:

Átadták a hódmezővásárhelyi kórháznak sérelemdíjukat a pernyertes hivatalvezetők.

Átadta a hódmezővásárhelyi kórháznak a jó hírneve megsértése miatt számára megítélt 400-400 ezer forintos sérelemdíjat a Csongrád-Csanád megyei kormánymegbízott és a szegedi járási hivatal vezetője – közölte a megyei kormányhivatal.

Azt írták: a bíróság által jogerősen megállapított sérelemdíjat – amelyet Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármesternek kellett megfizetnie az állami tisztviselők jó hírnevének megsértése miatt – Juhász Tünde kormánymegbízott és Holubán Csilla, a járási hivatal vezetője közösen adta át a kórháznak. A közleményben idézték Juhász Tündét, aki kiemelte: a bíróság több fóruma, összesen négy bíró mondta ki ítéletben, hogy

ma Magyarországon senkit nem lehet indokolatlanul tömeggyilkosnak nevezni.

Aki a legcsekélyebb mértékben is vallja a jogállami normákat, annak ezt a döntést el kell fogadnia – jelentette ki.

A kormányhivatal tájékoztatása szerint a jogerős bírósági ítéletben azt állapították meg, hogy Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester megsértette Juhász Tünde és Holubán Csilla jó hírnevét, amikor azt állította: az olasz szemét behozatali ügyével kapcsolatban a legfőbb ügyész emel vádat ellenük különös kegyetlenséggel elkövetett tömeggyilkosságért. Juhász Tünde szerint minden előzmény és valóságalap nélkül támadta meg őket a polgármester, pusztán politikai haszonszerzés miatt. Örömét fejezte ki, hogy sikerült elérniük azt, ha nem is közvetlenül, de közvetetten a polgármester végre támogassa a „saját kórházát”. A pénz felhasználást a hivatalvezetők a kórház szakembereire bízták.

Kallai Árpád, a hódmezővásárhelyi kórház főigazgatója közölte: a 800 ezer forintos támogatást a kórház alapítványán keresztül a betegellátás javítására és fejlesztésére fordítják. (MTI)

Legnépszerűbb cikkeink