Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

24 menekültet vitt a teherkocsijában egy magyar sofőr

Létrehozva:

A kép illusztráció.

Huszonnégy illegális migránst szállított teherautójában egy magyar sofőr, a rendőrök embercsempészés miatt eljárást indítanak ellene – közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön a rendőrség honlapján.

A rendőrök – négy megyére kiterjedő akcióban – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda információi alapján állítottak meg egy osztrák rendszámú tehergépkocsit, csütörtök reggel az M1-es autópályán, Győr térségében. Az Ausztria felé haladó járműben a magyar sofőrön kívül huszonnégyen utaztak: nyolcan szírnek, tizennégyen afgánnak, ketten Comore-szigetekinek vallották magukat – írták.

A jármű utasai magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, valamint személyazonosságukat hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a sofőrt és a külföldieket elfogták. Az illegális migránsokat – meghallgatásuk után – a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz, a járművezető ellen embercsempészés miatt eljárást indítanak (MTI)

Legnépszerűbb cikkeink