Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Kötelezővé tehetik az iskolai maszkviselést az Egyesült Királyságban

Létrehozva:

Johnson szerint a gyerekek jóllétére sokkal nagyobb kockázatot jelent, ha nem nyitnak ki a tanintézetek, mint a Covid–19.

Ismét emelkedett a koronavírus-fertőzöttek napi száma az Egyesült Királyságban kedden, 1184 új fertőzést jelentettek, a miniszterelnök a járványügyi helyzettől tette függővé a maszkok kötelezővé tételét az iskolákban. 

A hivatalos adatok szerint a vírus okozta Covid–19 betegségnek 16 új halálos áldozata van, ez a szám hétfőn négy volt.

Boris Johnson brit miniszterelnök a közelgő iskolakezdésre kitérve ugyanakkor azt is leszögezte, szerinte a gyerekek jóllétére sokkal nagyobb kockázatot jelent az, ha nem nyitnak ki a tanintézetek, mint a Covid–19.

Szeptemberben az országban közel 25 ezer iskola nyílhat újra, a brit közegészségügyi hivatal pedig rámutatott arra, hogy az iskolák részleges, júniusi újranyitását követően nem alakultak ki járványgócok.

Míg Angliában és Walesben az iskolák szeptemberben nyitnak, Skóciában már megkezdődött a tanév, a skót kormány pedig kedden bejelentette, hogy a középiskolákban a folyosókon, a közös terekben és az iskolabuszokon a jövő héttől minden diáknak hordania kell a maszkot.

Nicola Sturgeon skót kormányfő a bejelentés kapcsán hozzátette, a döntést az Egészségügyi Világszervezetének (WHO) és az ENSZ Gyermekalapjának (UNICEF) az ajánlását követően hozták meg. A két szervezet a hét végén jelentette be, hogy támogatja a maszkviselést a 12 évesnél idősebb gyerekek esetében, ha környezetükben nem biztosítható az egyméteres távolság az emberek között, és nagy a fertőzésveszély. (MTI)

Legnépszerűbb cikkeink