Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Ketten indulnak az LMP férfi társelnöki posztjáért

Létrehozva:

Az egyik Kendernay János, az LMP egyik jelenlegi vezetője, míg a másik Kanász-Nagy Máté, a párt mostani országos elnökségének titkára. 

Vasárnap tartja tisztújító, immár 50. kongresszusát az LMP. Míg a női társelnökségért a Magyar Hang információ szerint csak a jelenleg is a posztot betöltő Schmuck Erzsébet indul, addig a férfi társelnöki pozícióra két jelentkező is akad.

– Szeretném, ha kormányzóképes erő válna az LMP-ből, egy olyan párt, amelyik nemcsak hirdeti a zöld fordulatot, de kész ezért cselekedni is, döntéseket hozni, a választópolgárok igényét szolgálni – mondta a Magyar Hang kérdésére válaszolva Kendernay János, akit tavaly választottak a párt társelnökévé. Hozzátette: bízik abban, hogy ahhoz személyes attitűdje, sikerei is hozzásegítik, hogy erős zöld pártot építsen. 

– Most látom úgy, hogy minden feltétel adott ahhoz, hogy sikerre vezessem a pártot – erről beszélt Kanász-Nagy Máté a Magyar Hangnak hangsúlyozva, hogy tíz éve van az LMP-ben, a párt egyik saját nevelésű politikusa. Szerinte „nagyon jó csapat körvonalazódik az elnökségben”, ami alatt azt érti, örülne, ha Schmuck Erzsébet maradna a női társelnök, és annak, ha Ungár Péter is bejutna az elnökségbe. Így szerinte ők – a Keresztes László Lóránt vezette parlamenti LMP-s frakcióval közösen – „ütőképesen” tudnának működni.

Legnépszerűbb cikkeink