Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Bali 2020 végéig biztosan nem fogad turistákat

Létrehozva:

A külföldiek hiánya miatt a sziget elesett a bevételének 80 százalékától. 

Wayan Koster, a sziget kormányzója jelentette be, hogy a koronavírus-járvány miatt nem nyílnak meg Bali határai a külföldi turisták előtt. Korábban még úgy volt, hogy a következő hónapokban újra lehet majd menni nyaralni a népszerű szigetre – írja a BBC.

A mostani bejelentés aggodalmat váltott ki az erősen turisztikából élő szigeten, ugyanis a bevételeik 80 százaléka turizmusból származik. Évente több millió külföldi utazik ide a tengerpartok, természet és a kultúra miatt.

Azért, hogy ezt a problémát megoldják a szigeten a belföldi turizmussal próbálják kompenzálni a kiesett bevételt. Ezért korábban megnyitották a strandokat és templomokat. Azonban a szállodák és az éttermek küzdenek a túlélésükért, sok alkalmazott visszatért a falujába, hogy ott keressen magának munkát, amiből meg tud élni.

Wayan Koster a sziget kormányzója arról nem beszélt, hogy pontosan mikor lehet újra Balira utazni, viszont azt elmondta, hogy a nyitásnak óvatosnak és körültekintőnek kell majd lennie, ugyanis ha ez nem sikerül, az a sziget hírnevébe is kerülhet.

Balin egyébként hétfőig 4576 beteget regisztráltak és 52 ember halt bele eddig a koronavírus-fertőzésbe.

Legnépszerűbb cikkeink