Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

55 milliárdból újul meg a Hungexpo

Létrehozva:

Tavaszra kész a Semjén-féle vadászati kiállítás helyszíne.

A vége felé tart a Hungexpo 55 milliárd forintos felújítási folyamata, a tavasz végére teljesen megújul a több mint 70 ezer négyzetméteres terület, amely jövőre otthont ad a szeptember 25. és október 14. között, Egy a természettel című vadászati és természeti világkiállításnak – mondta Kovács Zoltán, a világkiállítás és az ahhoz kapcsolódó rendezvénysorozat lebonyolításáért felelős kormánybiztos hétfőn, a kiállításról rendezett háttérbeszélgetésen.

Hozzátette, nemcsak a vadászati világkiállítás miatt újul meg a Hungexpo, hiszen jövőre ott rendeznek meg más nagy eseményeket is, így jövő szeptemberben a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes elmondta, hogy a világkiállításra reálisan egymillió – kétharmad részt belföldi – látogatóra lehet számítani. Úgy vélte, ha külföldről esetleg nem tudnának turisták jönni, akkor is megközelíthető ez a látogatószám. Magyarországon 670 ezer horgász és vadász van, a családtagokkal együtt 1,5 millió ember kötődik a vadászathoz, halászathoz – mondta.

A látogatók láthatnak majd magyar és nemzetközi trófeakiállítást, amely a vad élőhelyét bemutató diorámáktól a világrekord trófeákon át közelebb viszi a látogatókat a természet eme értékeihez, megismerkedhetnek a hagyományos vadászati módokkal, mint a solymászat, az agarászat, az elöltöltő fegyveres vadászat és az íjászat. Az egyik fő attrakció a magyar kiállítás lesz, amely a Kárpát-medence 1000 éves történelmét öleli fel, ugyancsak látványosnak ígérkezik a preparátor európai bajnokság. (MTI)

Legnépszerűbb cikkeink